|
نمايش موضوع قبلي ::
نمايش موضوع بعدي |
| نويسنده |
پيغام |
wwolf
کاربر حرفه ای

وضعیت: آفلاين 30 فروردين ماه ، 1388 تعداد ارسالها: 2082 تشکر کرده: 774 تشکر شده 1205 بار در 450 پست
محل سكونت: خودمم نمیدونم
|
ارسال شده در:
چهارشنبه، 19 اسفند ماه ، 1388 21:21:17 موضوع مطلب:
:.:.:.:. نقد و بررسی آهنگ یاس و آمین - نیستی:.:.:.:. |
|
|
نقد و بررسی آهنگ یاس و آمین - نیستی
کروس :
نيستي حالم خرابه تو رو با يکي ديگه ديدم
داغون شدم مردم ولي باز تو رو بخشيدم
نيستي دلشوره دارم / ميبينم تو رو تو چشماش
اين تقدير بي رحمه با قلبم / عشق من برو نذار تنهاش
نيستي حال من خرابه / نيستي دستام سرد سرد
چشمام تو رو با اون ديد و دلم باور نکرد
نيستي و هواي اين گريه / داره بغضم رو ميشکنه
من مردم و دستهاي تو قاتل منه
بررسی کروس :
شعری که آمین در این کار اجرا کرده یک شعر تقریبا معمولی بود و جملاتی که توش استفاده شده بود که میشه گفت تکراری شده مثل قسمتی که میگه
"تورو با یکی دیگه دیدم" یا " چشمام تورو با اون دید" میشه بسیاری از آهنگها رو نام برد که در اونها از چنین واژه ها و عباراتی استفاده شده .
شاید دلیل این امر زیاد خوندن دیس لاو در رپ فارسی باشه که باعث شده تکراری به نظر برسه .
تکست یه مقداری از لحاظ قافیه بندی ضعیف بود ولی استایل بسیار زیبای آمین تونست کاملا این قسمت رو جبران کنه.
آمین خیلی خیلی زیبا و دلنشین صداش رو رو بیت سوار میکنه ، از لحاظ احساس به نظرم آمین هیچ چیزی از یاس کم نداشت
که حتی بشه گفت تو اون یکی دو بیت ابتدایی آهنگ خیلی احساس قوی تری از یاس داره .
آمين قبلا تو کاراي قديمي ياس مثل هاني و سي دي رو بشکن با ياس همکاري قوي و خيلي خوبي داشته
کلا" آمين يه مکمل خيلي خوب واسه ي آهنگاي لاو و ديس لاو هستش و با توجه به اينکه ما عادت داريم که يه همچين صدايي رو با آهنگاي ياس بشنويم
يه غافلگيري خيلي خوب بود . صدای لطیفی که آمین داره بیشترین تناسب رو با صدای غمگین یاس داره
بعید هست هیچ کسی بتونه که مثل آمین یاس رو تو یه همچین آهنگی همراهی بکنه
بررسی ورس 1 :
رفتی از این آغوش چه راحت / و باز منم تنها و خاموش چراغم
چه بی اعتنا رفتی هه / نفهمیدم حسم واست یه تفریحه
یاس دو بیت ابتداری ورس اول و تقریبا شبیه اهنگ پیاده میشم آغاز میکنه یعنی خبری از ضرب و ریتم نیستش فقط یه فضا سازی هست
توی کار یاس هم با احساسه بی نظیرش دو بیت اولیه ی کارو شروع میکنه
تو که میدونستی وجوده تو ترک درداست / تو میدونستی نبوده تو مرگ فرداست
وای اروم اروم زیره بارون داغون / قدم میزنم و توام شادی با اون یارو
بعد از اون دو بیت که خبری از ریتم و ضرب نبود توی این دو بیت ریتم هم به کار اضافه میشه و یاس رو ضرب کاملا هماهنگ با ریتم کارشو میخونه
و ادامه میده نکته ی قشنگ تو بیت دوم این کار استفاده از 3 کلمه ی هم وزنه و هم قافیست که زیبایی دو چندانی به کار داده : آروم ، بارون ، داغون و...
تو این بیت یاس ادامه ی مصرع اول بیت دومه در مصرع دومه این بیت میخونه و با این حرکت قافیه ی بیتشم خراب نمیشه
سراپا گوش بودم وقتی که تو داشتی حرفی / حالا که بهت نیاز دارم گذاشتی رفتی
باشه منم میزارم رگ این گردن / که رفتم و دیگه پیشت بر نمیگردم
استایل ادای کلمه ی تو داشتی و گذاشتی در این بیت زیبا شده و کارو از ریتم عقب نمیندازه
چون اگه یاس میخواست این دو تا کلمه رو آروم تلفظ کنه کار از ریتم میوفتاد و عقب میموند ولی یاس خوب تونست تعادل کار رو حفظ کنه
در بیت دومه این کارم به کار بردن اصلاحه منم میزارم رگ این گردن بسیار قشنگ بودش و تا حالا هیچ موقع استفاده نشده بود
ولی روزی رو میبینم که یارت سیره / از تو و یکی دیگه از کنارت میره
به هر دستی که بدی میگیری از همون دست / این نفرین من نیست بازیه زمونست
یکی از زیباترین ابیات این اهنگ تو اینجا به کار رفته یعنی : به هر دستی که بدی میگیری از همون دست / این نفرین من نیست بازیه زمونست
حرف دله بسیاری از عاشق ها رو یاس تو این بیت بیان میکنه و این بیت میتونه حرف دله خیلیی از عاشقا باشه میتونه به امضای خیلی از افراد توی نت راه پیدا کنه
اون میخواد که دله تو با حرفاش خواب شه / صبر کن بزار یک کمی یخاش آب شه
وقتی میفهمی چه کسی پشت و رو بنده / که به احساست بزنه یه مشت کوبنده
شاهکاره ورس یک اینجا نمایان میشه یعنی مصرع اخر این ورس که میگه : به احساست بزنه یه مشت کوبنده
نحوه ی اجرای یاس تو این مصرع فوق العاده با احساس و تاثیر گذاره و با حرص و شکایت خاصی این مصرع و ادا میکنه که واقعا رو شنونده تاثیر میزاره و مورو به تنش سیخ میکنه .
توی بیت اول هم باز اصطلاح قشنگی و به کار برد که خاص یاسه و تا به حال استفاده نشده : صبر کن بزار یک کمی یخاش اب شه
بررسی کلی ورس 1 :
خوشبختانه تمامیه ابیات ورس 1 از قافیه های درستی بر خوردار بود و از این نظر واقعا باید به یاس افرین گفت که سر سری از رو تکست نمیگذره
و هم شیوایی و بیان براش مهمه و هم درست به کار بردنه قافیه و وزن یجز یک بیت که میتونست بجای کلمه ی یارو از یک کلمه ی دیگه استفاده کنه
که بازم با قدرت صداش و احساسش این عیب و پوشوند و بیت 1و 6 که از دو کلمه ی هم وزن استفاده کردش به جای دو کلمه ی هم قافیه که مشکلی نیست
و تو رپ زیاد استفاده میشه کلمات هم قافیه رو مرور میکنیم :
رفتی هه / تفریحه - ترک درداست / مرگ فرداست - داشتی حرفی / گذاشتی رفتی - یارت سیره
کنارت میره - همون دست / بازیه زمونست - خواب شه / آب شه - پشت و رو بنده / مشت کوبنده
بررسی ورس 2 :
چقدر باهات حرف دارم و چقدر خرابم / کاش لااقل بودی میدادی یه خط جوابم
تو که هی میگفتی تا ته خط باهام هستی / چرا رفتی و با درد دست و پاهام و بستی
در مصرع اول این ورس هم خبری از ضرب نیست ولی از مصرع دو به بعد ضربم به کار اضافه میشه و یاس باز رو ضرب و ریتم کارش و ادامه میده
در بیت دوم این ورس یاس از یه تشبیه بسیار زیبایی استفاده میکنه و درد و به طناب تشبیح میکنه که دست و پاهاش و بستن
چرا ها؟ به خدا تا به من حرفی / نزنی نمیرم تو چرا واقعا رفتی
لااقل یه چیزی بگو بگو دوست نداشتم / بگو از خدام بود که تو شب و روزت نباشم
این دو بیت در امتداد همون دو بیت اول یاس داره ادامه میده و داره دلیله رفتنه معشوقش و جست و جو میکنه
و هیچ جوابی نمیتونه بگیره به بیت بعد توجه کنید...
یعنی قصدت از اول این بود که با من نمونی / حرف بزن تو که انقدر نامرد نبودی
چیییییییششش
چی میگم اون دیگه نیست پیشم / چشم تو این امتحانم بیست میشم
پنج بیت یاس دنباله جوابه سوالاش میگشت و میپرسید چی شد چرا رفتی تو که به من قول دادی بودی تا تهش باهام بمونی؟؟؟
بعد در بیت شش با غم خاصی میگه که چی دارم میگم اون دیگه نیستش پیشم ؟؟؟ اصلا حرفام و نمیشنوده پس من دارم با کی حرف میزنم ؟؟؟
واقعا زیبا بود مخصوصا اون تیکه ای که میگه چشم اون چشم رو یه جوری ملتمسانه میگه که واقعا آدم دلش واسه یاس میسوزه
البته شاید منظوره یاس از اون که گفت چشم تو این امتحانم بیست میشم همون طرفش بوده ولی بهتره بگیم
منظورش شاید خدا هم بوده که بنده هاش و امتحان میکنه و یاس هم داره به خدا میگه که چشب تو این امتحانتم بیست میشم
ولی چرا از سنگه قلبا در این شهر تاریک / اسیره کابوسم تو یلدارتین شب تاریخ
کابوسی که نفس تو سینه حبس میکنه / و میبینم یکی دیگه تنت و لمس میکنه
و حالا بی نظیرترین بیت این ورس : کابوسی که نفس تو سینه حبس میکنه / و میبینم یکی دیگه تنت و لمس میکنه
عالی بودش این بیت شاید اونایی که تا حالا عاشق نشدن منظوره یاس و خوب درک نکنن ولی اونایی که عاشق هستن یا شکست عشقی خوردن
میفهمن که عذاب اورترین چیز برای یک عاشق واقعی اینه که ببینه جسم و روحه عشقش ( مخصوصا جسمش ) برای یک نفر دیگه شده
و واقعا" دارم میگم این اون عاشق و میکشه و یاسم بازم با یه حرص و عصبانیت خاصی این بیت و بیان میکنه
در مصرع اول این بیتم بازم یاس از دو کلمه ی هم وزن استفاده میکنه یعنی تاریک و تاریخ که زیباییه خاصی به کار میده
و زیباییه دیگه ی کار اینه که میگه اسیره کابوسم تو یلدارترین شب تاریخ و منظورش اینه که امشب
یعنی شبی که تو نیستی واسم صبح نمیشه و عین شب یلدا طولانیه و همش خواب و کابوس میبینم که تو الان با کی هستی
هههههه داره تنم میلرزه / واسه ادامه ی خوابم حتی قلم میترسه
ختم کلام
رفتی از این اغوش چه راحت / و باز منم تنها و خاموش چراغم
مانند اهنگ درکم کن با بیتی که کارو شروع کرد با همون بیتم کارو تموم کرد . این الگو گرفتن از کارای دیگه ی خودش واقعا جالبه و منحصر به فرد هست
این عصبی و با حرص گفتن کلمات و تو این اهنگ از یاس فوق العاده زیباست که اخرین نمونشم تو بیت یکی مونده به اخر میبینیم
که میگه تنم میلرزه و با گفتن اخرین بیت کاره خودش و به نحو احسنت تموم میکنه که البته ورس یک و خیلی بهتر تموم کردش
و واقعا شنونده رو توی حال و هوای غریبی می برد _________________ هستیم را به آتش کشیدی
سوختم من ندیدی ندیدی...
مرگ دل آرزویت اگر بود
مانده بودی اگر میشنیدی......... |
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |
mehdi_89
کاربر تازه وارد

وضعیت: آفلاين 12 آذر ماه ، 1388 تعداد ارسالها: 43 تشکر کرده: 4 تشکر شده 12 بار در 9 پست
|
ارسال شده در:
پنجشنبه، 20 اسفند ماه ، 1388 20:42:39 موضوع مطلب:
|
|
|
اهنگ زیبایی بود ممنون _________________ پاییز که میشد دلم شور میزد میترسیدم ژاکت یکی از همکلاسی هایم را پوشیده باشم |
|
|
بازگشت به بالا |
|
| کاربرانی که برای این ارسال از mehdi_89 تشکر کرده اند wwolf |
|
 |
wwolf
کاربر حرفه ای

وضعیت: آفلاين 30 فروردين ماه ، 1388 تعداد ارسالها: 2082 تشکر کرده: 774 تشکر شده 1205 بار در 450 پست
محل سكونت: خودمم نمیدونم
|
ارسال شده در:
پنجشنبه، 20 اسفند ماه ، 1388 21:18:12 موضوع مطلب:
|
|
|
چه عجب نظر داشت  _________________ هستیم را به آتش کشیدی
سوختم من ندیدی ندیدی...
مرگ دل آرزویت اگر بود
مانده بودی اگر میشنیدی......... |
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |
parvazz
نباشه جاش خالیه!

وضعیت: آفلاين 13 مهر ماه ، 1388 تعداد ارسالها: 1458 تشکر کرده: 621 تشکر شده 835 بار در 538 پست
محل سكونت: بی وجودی دنیای مجازی
|
ارسال شده در:
پنجشنبه، 20 اسفند ماه ، 1388 21:24:09 موضوع مطلب:
|
|
|
ممنونم
 |
|
|
بازگشت به بالا |
|
| کاربرانی که برای این ارسال از parvazz تشکر کرده اند wwolf, DarkEvil |
|
 |
Ery
کاربر نیمه فعال

وضعیت: آفلاين 25 آذر ماه ، 1387 تعداد ارسالها: 550 تشکر کرده: 63 تشکر شده 119 بار در 77 پست
محل سكونت: . . .
|
ارسال شده در:
پنجشنبه، 20 اسفند ماه ، 1388 23:15:38 موضوع مطلب:
|
|
|
مرسی . . .
خودت برسی کردی یا . . . ؟  _________________ Miss u Best-ir8 . . . . |
|
|
بازگشت به بالا |